Nasz Facebook

Fundacja "Silesia" ... See MoreSee Less

6 months ago

Fundacja Silesia
Szanowni Państwo, jeszcze przed Nami ogrom pracy, w zwiążku z powyższym pragniemy raz jeszcze zaprosić wraz z Fundacja "Silesia" ( opiekunem obiektu) wszystkich chętnych na ostatnią już w tym roku akcję porządkowania cmentarza wojennego żołnierzy Armii Czerwonej i jeńców wojennych w Kędzierzynie –Koźlu przy ulicy Jana Pawła II ( link do miejsca poniżej tekstu) . Akcja odbędzie się 27 listopada 2021 roku o godzinie 10: 00, zapewniamy niezbędny sprzęt. Jest to już kolejne wydarzenie współorganizujemy, a mają one na celu upowszechnianie wiedzy historycznej oraz utrwalanie tradycji poszanowania miejsc pamięci i grobów ofiar wojen.Serdecznie zapraszamyKontakt do osób koordynującychAndrzej Latussek 508701945fotorelacje z poprzednich akcji www.facebook.com/KochamOpole/posts/593870908689662www.facebook.com/KochamOpole/posts/603453824398037mapka goo.gl/maps/KCPSWE38mVEgaH7T9 ... See MoreSee Less

7 months ago

Fundacja Silesia
Wolontariacka akcja porządkowa na cmentarzu żydowskim w Niezdrowicach, 1.10.2021 ... See MoreSee Less

7 months ago

Fundacja Silesia
✡ Jesienne porządki na cmentarzu żydowskim w Niezdrowicach ✡Cmentarz żydowski w Niezdrowicach koło Ujazdu po raz kolejny potrzebuje naszej pomocy. Stąd też wraz z Fundacja Dziedzictwa Kulturowego, Foundation for the Preservation of Jewish Heritage in Poland i Fundacja "Silesia" serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w jesiennym porządkowaniu tej nekropolii. Będzie to nie tylko doskonała okazja do bezpośredniego poobcowania z tym jakże pełnym uroku i położonym w środku lasu cmentarzem, ale przede wszystkim możliwość dołożenia własnej cegiełki do dzieła jego odnowy.Akcja wolontariacka odbędzie się w piątek 1️⃣ października w godzinach od 1️⃣2️⃣:0️⃣0️⃣ do 1️⃣8️⃣:0️⃣0️⃣. Przyjść będzie można o dowolnej porze, na tak długo jak będą pozwalały czas i siły. Zasada jest prosta: każda para rąk jest na wagę złota!✡️ Dołączajcie, udostępniajcie, powiadamiajcie znajomych!✡️ Na miejscu będą dostępne wszelkie narzędzia, rękawiczki; można zabrać ze sobą także własne narzędzia.Do zobaczenia! Razem możemy więcej! 😁😄😁😄😁Więcej szczegółów znaleźć można w wydarzeniu powyżej.Przeprowadzenie prac porządkowych i akcji wolontariackiej możliwe będzie dzięki grantowi pozyskanemu przez Fundacja Dziedzictwa Kulturowego dla Koalicji Opiekunów Cmentarzy Żydowskich w Polsce z Narodowego Centrum Kultury - Program EtnoPolska 2021. ... See MoreSee Less

8 months ago

Europejskich Dni Dziedzictwa w Zakrzowie Turawskim! 2021 ... See MoreSee Less
View on Facebook

Możliwość komentowania została wyłączona.